Phoenix BioPower offentliggör Informationsmemorandum (Copy)

Phoenix BioPower offentliggör idag informationsmemorandum med anledning av den nyemission bolaget nu genomför.

Fullständig information kring nyemissionen finns att tillgå via bolagets hemsida och sidan för nyemissionen.

Den 1 september 2022 beslutade styrelsen för Phoenix BioPower AB (publ) att öka aktiekapitalet med högst 86 102,30 kronor genom utgivande av högst 1 722 046 aktier av serie B. Nyemissionen sker med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Tio (10) befintliga aktier, oavsett aktieslag, berättigar till teckning av en (1) ny aktie av serie B. Aktierna emitteras till en kurs om 10,15 SEK per aktie. Vid fullteckning av emissionen tillförs Bolaget 17 478 766,90 kronor före sedvanliga emissionskostnader. Aktier som inte tecknas med företrädesrätt får tecknas av alla och envar.

Vid stort intresse för nyemissionen avser styrelsen besluta om övertilldelning om upp till maximalt 915 885 aktier, likaledes av serie B och till kurs 10,15 SEK per aktie, genom en separat riktad emission. Det maximala belopp som kan tillföras Bolaget med anledning av Övertilldelningen uppgår till 9 296 232,75 kronor. Befintliga aktieägare som väljer att inte delta i nyemissionen kan som mest bli utspädda med omkring 15,3 procent, beräknat som antal nya aktier efter fullteckning av nyemissionen, inklusive övertilldelningsoptionen, dividerat med totalt antal aktier efter nyemissionerna.

Det totala antalet aktier i övertilldelningserbjudandet fastställs på beslutsdagen då det totala erbjudandet av företrädesemissionen och övertilldelningen inte får överstiga € 2 500 000. Med den volatila växelkurs som svenska kronan i dagsläget uppvisar kan antalet aktier och beloppet komma att justeras, både upp och ned, något.

För mer information, vänligen kontakta: VD Henrik Båge, tel 08-663 58 00. E-post: info@phoenixbiopower.com