Phoenix BioPower offentliggör Prospekt

Den 28 augusti 2023 beslutade styrelsen i Phoenix BioPower att genomföra en företrädesemission om sammanlagt lägst 350 000 aktier av serie B, motsvarande en ökning av aktiekapitalet med 17 500 kr och högst 3 813 052 aktier av serie B, motsvarande en ökning av aktiekapitalet med maximalt 190 652,60 kr. Emissionen ska ske med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. Varje aktieägare äger företrädesrätt att teckna aktier av serie B i förhållande till det antal aktier innehavaren förut äger, oavsett aktieslag. Beslutet sker med stöd av det bemyndigande som bolagsstämman beslutade vid senaste ordinarie årsstämma.

Varje befintlig aktie (oavsett aktieslag) berättigar till en (1) teckningsrätt. Fem (5) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie av serie B.

Avstämningsdag för fastställande av vilka aktieägare som är berättigade att med företrädesrätt teckna aktier är 2023-09-07.

Teckningskursen ska vara 3 kronor och 50 öre per aktie.

Företrädesemissionen syftar till att möjliggöra den fortsatta teknikutvecklingen för att kommersialisera bolagets teknikplattform, främst genom uppförandet av en första kommersiell demonstrationsanläggning, en anläggning som planeras påbörjas uppföras inom två år och driftsättas inom sex.

Prospekt för nyemissionen har upprättats och godkändes av Finansinspektionen den 7 spetember 2023, diarienummer 23-23876.

För mer information om emissionen, läs mer på bolagets site här.