Kommuniké från Årsstämma 29 maj, 2023 i Phoenix BioPower AB (publ)

Måndagen 29 maj avhölls årsstämma i Phoenix BioPower AB (publ) i bolagets lokaler på Drottning Kristinas väg 18, Stockholm.

Deltagande på plats var 13 personer, representerande 14 aktieägare. Totalt 9 067 825 aktier representerande 81 247 825 röster var närvarande och representerade vid stämman, motsvarande 47,6 % av utestående aktier och 72,1 % av rösterna.

Vid stämman beslutades att fastställa styrelsens förslag till årsredovisning samt disposition av resultatet på – 10 233 847 kr att balanseras i ny räkning.

Beslutades om ansvarsfrihet för VD och styrelseledamöterna.

Beslutades om omval av styrelseledamöterna Stefan Jakélius, Michael Bartlett, Henrik Båge, Catharina Lagerstam och Birgitta Resvik för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Ola Johansson avböjde omval.

Till bolagets revisor omvaldes Mazars AB med auktoriserade revisorn Mikael Fredstrand som huvudansvarig revisor för tiden intill nästa årsstämma.

Beslutades om företrädesemission om maximalt 2 723 608 aktier av serie B, motsvarande en ökning av aktiekapitalet med maximalt 136 180,40 kr. Emissionen ska ske med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. Varje befintlig aktie (oavsett aktieslag) berättigar till en (1) teckningsrätt. Sju (7) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie av serie B. Avstämningsdag för fastställande av vilka aktieägare som är berättigade att med företrädesrätt teckna aktier ska vara 2023-06-08
Teckningskursen ska vara 5 kronor och 60 öre per aktie. Överkursen ska föras till den fria överkursfonden.

Teckning av aktier med och utan stöd av företrädesrätt ska ske på särskild teckningslista under tiden från och med den 12 juni 2023 till och med den 30 juni 2023.

Beslutades att bemyndiga styrelsen att, under förutsättning att företrädesemissionen som avses beslutas enligt ovan övertecknats, fatta beslut om emission av ytterligare sammanlagt högst 3 000 000 aktier av serie B, vilket vid fullteckning av företrädesemissionen motsvarar cirka 14,5 procent av aktiekapitalet i Bolaget. Emissionen ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, riktas till sådana tecknare som inte kunnat tilldelas aktier inom ramen för företrädesemissionen.

Beslutades om att bemyndiga styrelsen att emittera aktier av serie B, teckningsoptioner och/eller konvertibler motsvarande maximalt 20 % av det vid stämman registrerade aktiekapitalet.

Beslutades om emission av teckningsoptioner och vidareöverlåtelse av teckningsoptioner enligt förslaget i kallelsen avseende personaloptionsprogram. Programmets omfattning är på maximalt 5 %.

Mötet avslutades därefter då inga övriga frågor fanns att avhandla.

Fullständigt mötesprotokoll finns att beställa från bolaget, kontakta i så fall info@phoenixbiopower.com.