Jord AB och Phoenix BioPower AB i nytt strategiskt samarbetsavtal

Jord. AB (“Jord”) och Phoenix BioPower AB (Phoenix) är idag glada att kunna meddela ett nytt långsiktigt strategiskt partnerskap med mål att utveckla en gemensam kommersiell plattform.

Phoenix utvecklar ny teknik för högeffektiv biokraft. Processen integrerar några nyckelprinciper för att uppnå den radikalt högre elektriska verkningsgraden på upp till 55%. Phoenix arbetar med en vision om att skapa högeffektiv, planerbar och lönsam förnybar kraft från biomassa.

Jord utvecklar och kommersialiserar biobränsle för energi odlat på ”marginaliserad mark” i Senegal och på Dominikanska Republiken. Jord odlar C4-gräs som kan göras om till bränsle med hög energitäthet och samtidigt drar ned stora mängder koldioxid.

Phoenix & Jord har under 2022 och 2023 undersökt möjligheterna för samarbete kring biokraft, biomassa och förnybar energi för marknader med hög andel fossila bränslen i energimixen. Genom detta samarbete har bolagen identifierat flera gemensamma beröringspunkter och ömsesidiga nyttor av ett kommersiellt samarbete där Jords bränsle används i Phoenixs biokraftanläggningar för produktion av förnybar och reglerbar energi.

Genom detta samarbete kan bolagen samverka för att leverera en högeffektiv biokraftanläggning samt ett kostnadseffektivt och förnyelsebart bränslealternativ.

För mer information, kontakta:

Peder Dagsanth, VD Jord AB, 0046 (0)70 82 27 127

www.jord.one

Henrik Båge, VD Phoenix BioPower AB (publ), 004+ (0)734 23 22 55

www.phoenixbiopower.com

Läs pressmeddelandet i sin helhet här