4,7 MSEK tecknades i nyemissionen 13 till 30 juni, 2023

Under perioden 13 till 30 juni, 2023 genomförde Bolaget en företrädesemission öppen för allmänheten. Total teckning uppgick till 4,7 MSEK, före sedvanliga emissionskostnader, motsvarande en teckningsgrad om ca 30 %.

Totalt tecknades:

  • 549 986 aktier med företräde

  • 294 948 aktier utan företräde

Tillsammans med den riktade emissionen till 147 aktieägare före sommaren har bolaget tillförts 9.1 MSEK under året.

Vi hade självklart högre ställda ambitioner och förhoppningar på utfallet, särskilt givet utvecklingen inom energi- och elmarknaden där både intresse och förståelse för reglerbar elproduktion har ökat markant på sistone, säger VD Henrik Båge i en kommentar. Vi har flera mycket intressanta och lovande kommersiella diskussioner avseende en första kommersiell anläggning, vilka vi räknar med att kunna gå ut med inom kort, fortsätter Henrik Båge. Vi kommer nu arbeta intensivt för att säkra vår långsiktiga finansiering för att genomföra vår kommersialiseringsplan genom driftsättningen av en första Top Cycle gasturbin inom 2,5 år, första fasen av vår första kommersiella anläggning inom ca fyra år och driftsätta anläggningen för full kommersiell drift inom sex, avslutar Henrik Båge.

Exempel på pågående diskussioner:

  • Förstudien med Drax Power station avslutas under sommaren och presenteras i början av augusti. Studien ligger till grund för det framtida kommersiella samarbetet

  • En el- och CCU* aktör i England som nu kommer inleda verksamhet i Sverige för att uppföra renodlade Bio-CCS* anläggningar där man producerar el och negativa utsläpp, MOU/LOI (avsiktsförklaring) avses skrivas på under sommaren

  • Ett sverigebaserat finansbolag med vilka vi diskuterar ett finansieringsupplägg för en flotta av anläggningar

  • Pågående diskussioner med ett flertal (+3 st) energibolag som konkret handlar om lokalisering av en första anläggning

  • En existerande gasturbin som kan anpassas för Top Cycle-drift har identifierats och kommer inspekteras tillsammans med vår gasturbinpartner inom 6 veckor.

För information om leverans av aktier och betalning, kontakta Aktieinvest FK på 08-506 517 00 eller kundservice@aktieinvest.se. För övriga frågor, kontakta Bolaget på info@phoenixbiopower.com.

*CCU: Carbon Capture & Utilization, att fånga in koldioxid för industriellt användande.
Bio-CCS: Att fånga in biogen koldioxid från en bioenergianläggning för att sedan lagra koldioxiden permanent och att på så sätt uppnå negativa utsläpp.